Dessa ord är till dig.

Ja, det är sant.

Vi människor är så snabba med våra tankar åt det andra hållet. Om oss själva. Om människor vi möter eller hör talas om.

-" Den är si och den är så, det syns, det hörs eller det kan man ju förstå att....". Ord..bara ord. Ja vi är snabba med åsikter och för den skull innebär det inte att vara elak. Det här är så vanligt att man kan tänka sig att det ligger i den mänskliga naturen....eller? Kanske det ligger bekvämlighet bakom. Vi lever i en tid med mycket stress i samhället, i stort sett överallt omkring oss matas vi med information, mycket och snabbt, snabbt går det - hela tiden. Självklart påverkar det oss. 

Det är bra att upptäcka detta. Se oss omkring och ta en funderare. Vad kan jag göra?

Innerst inne tror jag inte att det finns en enda människa som VILL uttrycka negativitet. Men vi har präglingar som går genom generationer, samhällets stressinflytande... och så måste vi ju passa in, vara som andra...eller åtminstone som dom flesta..eller?

Jag funderar...och tänker på min mormor. Hon lämnade den här världen, 49 år gammal, när jag var 1 år. Alla säger att hon var så snäll och generös. Till och med min far, som hade en tuff och kaxig machoattityd, talade varmt om mormor. Hon gjorde nämligen ingen skillnad på folk och folk. På den tiden, 1930-40-talet, var det inte så ovanligt att man kunde möta en luffare, en hemlös vandrare. En del hade saker med sig som dom sålde, vispar, krokar, slevar...en del hade inget. Mormor bjöd alltid luffarna på något att äta. Oavsett hur knapert det var hemma så fanns det alltid något att bjuda på. Mormor var änka med 6 barn.

Det gnisslades en del i bygden om hur olämpligt detta var..och hur gick det egentligen till i stugan?  Ja, du förstår säkert vad tisslet handlade om. För sånt händer ju även idag.Vi slänger ur oss saker vi inte vet någonting om. Utan en tanke på, helt utan ansvar, om vilken inverkan det har på den som är så "intressant".

Mormor var en av den tidens vardagshjältar. Hon sträckte alltid ut en hjälpande hand. Sånt händer också idag. Hennes handlingar har gett intryck på efterkommande generationer. Det finns där som ett arv i våra präglingar att ge vidare till våra barn.

Det här är en del av sanningen som jag väljer att berätta för dig. Jag föredrar att fokusera på det goda. Helt enkelt för att jag kan. Jag vet att det ger något helt annat än.....ja, du förstår.

Så, tillbaka till bilden och orden.

"Du är älskad. Du är viktig. Du är betydelsefull"

Tänk om alla tänkte så...sa så till varann... kände så.

Hur känns det? Hur påverkar det oss? Hur skulle världen vi lever i se ut? Det tål att tänka på, inte sant?

Du får de här orden eftersom det är sant.

Å en kram från de värmländska skogarna!

 

 

Själens Må-Bra-recept hjälper dig att finna din sanning. Andas och känn in!

Lev i sanning och må bra.

Vill du ha en vän så var en vän.

Låt ord och handling gå hand i hand. Låt dina ord vara sanna och förenade med känslan i ditt hjärta. Respektera dig själv och dina vänner som jämlika. Varken högre eller lägre.

Och...låt dig inte lockas av vackra ord, fjäsk och inställsamma leenden. Det är inte tecken på vänskap. Ord av fjäsk är inte förankrade i hjärtat utan dirigerade av egot som är beräknande, vare sig vi är medvetna om det eller ej. Egot har ett vinstsyfte som därför sänder ut dubbla budskap. Orden har en energi och känslan en helt annan - när orden inte är sanna. Vi har alla ansvar att själva lära oss höra skillnad. Lyssna därför med hjärtat om det är sanning du söker. Hjärtat talar själens språk.

Och...kom ihåg: Din bästa vän kanske "bara" ger dig ett leende eller en kram. Men dom kommer från hjärtat!

Vänskap är en av kärlekens vackra fasetter.

Kärlek & Ljus

Ann-Catrin

 

 

Människor frågar: -Hur blir jag lycklig?  Hur finner jag kärlek, vänner? Vad är meningen med livet? 

Svaret är att var och en skapar sitt liv med sina tankar, känslor och handlingar.  Möt därför dig själv. Möt ditt inre. Betrakta dina tankar och handlingar.  Känn dina känslor.

Det du ger kommer tillbaka.  Se det som din möjlighet att skapa det liv du villl leva.

Kärlek och ljus  ♥

Utveckla din medvetenhet om livet genom ödmjukhet och respekt. Respektera marken där du sätter dina fotspår. 

Tänk vi. 

Ändra ditt perspektiv,  din syn på livet,  här och nu. Ändra från jag och dom - till vi, oss! ♥

Vi lever här tillsammans endast en kort tid av vår existens. Ta vara på den. Genom att välja perspektiv för allas bästa - människor,  djur,  natur... - så medverkar vi till att manifestera ett gott liv för alla.  Och det inkluderar dig. Du hör till.

Alla obalanser är brist på kärlek. Sanningen är enkel. Men vi människor vandrar en svår väg här på jorden. Vi måste nämligen själva upptäcka och få insikter om hur stor kärleken är och att den är för oss alla, att den finns inom oss alla. Vi måste själva få insikter och upptäcka kärleken i allt. Ge den näring.

Hur många böcker du än läser är det bara genom egna insikter du VET.

Var ödmjuk.  Ta ingenting för givet. 

Vägen till sann kärlek och lycka går genom vänlighet,  ödmjukhet, respekt, tacksamhet.... gå in på den vägen och upptäck kärlekens många facetter. ..

All Lycka ♥

 

Hej alla strålande hjärtan ♥

Låt oss fylla årets sista dagar med tacksamhet.  Tacksamhet över de möten och händelser som varit. Tacksamhet över att lämna det som inte längre gagnar vår personliga väg här i livet.  Tacksamhet över att finnas till.

Hur svårt livet än är finns där något att vara tacksam för, sök och du ska finna. Tacksamhet för in ljus i ditt hjärta ♥

Jag är tacksam för livet, att vara här och nu och känna tillhörighet.  Just idag kan listan göras lång. 

Vad är du tacksam över ... just idag?

Kärlek & Ljus

 

 

En riktigt fin och God Jul önskar jag er alla! 

Med kärlek,   vänskap och omtanke ♥

Kramar ♥ Skogshjärta

Denna vecka bjuder på transformation,  utveckling. Det är en känslosam tid som kan vara rörig. Rent av kaotisk.  Men lugn. Det är dags att släppa taget om gammalt som håller dig nere.  Som håller dig tillbaka. Detta kaos innebär en positiv förändring. Varför ska du hålla fast vid sånt som är gammalt.  Det hör ju till det förflutna.  Att verkligen släppa taget innebär en inre frigörelse i ditt känsloliv.  Det för dig framåt i livet.  Så släpp.  Förlåt både dig själv och andra.  

Ljuset är alltid till hjälp.  Du kan göra denna övning när som helst på dygnet.

Visualisera solnedgången.  Låt dina bekymmer,  stress och sorger följa med solen när den går ner i väster. Solen är din vän. Släpp och andas ut det som begränsar dig.

Solen går upp i öster.Känn hur du känner när solen stiger upp och  strålar över dig.  Varmt och livgivande solljus.  Ta ett djupt andetag och andas in ljuset. Låt det fylla din kropp med kärlek och glädje. 

Du kan! Så tillåt dig massor av ljus och märk hur varje steg du tar blir lättare. 

Lycka till ♥

 

 

 

 

 

Nu strömmar kärleken till dig och från dig.  Tillåt dig att släppa dina dagliga bekymmer och var öppen i ditt hjärta för människor du möter.  Oavsett om dom agerar som du förväntar dig eller ej. Utmaningen finns i att känna och ge kärlek till alla.

Visualisera ett varmt gyllene ljus i ditt hjärta.  Strålande och vackert.  Sänd en stråle av ljuset från ditt hjärta till personens hjärta. Allt eftersom dagen går kommer du att känna hur bra du mår.  Som ringar på vattnet sprids kärlekens underbara och välgörande energier. 

Du kan göra det i tystnad.  Du behöver inte berätta.  Det är vad som sker i ditt hjärta som är betydelsefullt för dig. Lyssna och lär dig höra ditt hjärtas röst.

Kärlek kommer till dig från andliga dimensioner.  Änglar och andliga följeslagare.  Var uppmärksam på tecken som kommer i din väg - fjädrar,  fåglar - tecken på närvaron av gudomlig kärlek. 

Kärlek & Ljus

Se över och samla ihop dina resurser. Medicinpåse, kraftföremål, talismaner...dina tillgångar i form av kraft och beskydd.

Din inre kraft växer. Ta ett steg tillbaka och låt den växa.

Det finns tillfällen att glänsa och låta alla se och det finns tillfällen då du noga bör välja vem som får se ditt sanna jag. Välj klokt och fatta inga snabba beslut nu. Om det inte känns rätt ta ett steg tillbaka. Du är beskyddad. Lägre energier göre sig icke besvär. Din kapacitet och dina förmågor växer nu.

Du kan samla föremål som ger dig kraft. Det finns en anldning till att du t.ex. dras till en sten, en fjäder, ett frö, en gren... Känn inom dig känslan när du hittar ett föremål. Känner du dig berörd?

Samla i en påse eller lägg fram föremålen och gör ett altare. Behåll din kraftföremål för dig själv. Det här ger dig beskydd och hjälper dig att förstärka kontakten med det gudomliga. The Great Spirit.

Kärlek & Ljus

 

Det här är en period då visdomen blommor slår ut. Visdomen växer inom dig. Även om ditt liv nu kan innehålla situationer som känns olösbara. Det finns en anledning till att det är så. Mycket gott ska komma ur detta. Ha tålamod. Dina förfäder hjälper dig på vägen och i ditt växande nu prövas du att se och lyssna till de tecken som kommer från dina förfäder.

Försök att uppskatta även det som känns motigt och svårt. Det kommer med lärdomar om livet och din situation. Det kommer i kärlek för ditt växande. Lyssna. var ödmjuk inför livets olika skeenden. När du känner tacksamhet har du övervunnit motgångarna och tagit ett rejält steg framåt i din andliga utveckling.

Du kan be dina förfäder om hjälp i en meditation. Sitt eller ligg bekvämt i ett rum utan störningar från telefon o annat.

Ta ett par djupa andetag. Slappna av.

Föreställ dig att du reser tillbaka i tiden till dina förfäder. Du reser till ett möte för att prata med dom och be om råd. 

Se, hör eller känn vad som kommer till dig. Bilder eller känslor? En eller ett par av dina förfäder kan dyka upp och ge din influenser om vilken väg du ska välja. Ju mer ödmjukhet och tacksamhet du har för deras hjälp - desto mer vägledning får du.

Lycka till!

Var du än är...vad du än gör...det är bara kärlek som för dig framåt i livet. Det handlar inte om att göra karriär eller att bli någon. Du är redan någon...som bara är du...och änd&%

Let your spirit fly! Håll ingenting tillbaka nu. Bryt dig loss och uttryck dig som den DU är. Dansa, skratta, gå på upptäckstfärd. Gå utanför dina förutsägbara vanor. Du behöver inte vara som stöpt i en form för att "passa in". Nej, flirta med livet och lyft dina vingar nu.

Hästen kommer till dig och demonstrerar den underbara känslan av glädje som frihet innebär. Han påminner dig om att du är inte här för att vara "vanlig" eller "normal" utan för att vidga dina vyer och släppa på dina självvalda begränsningar. Tillåt dig inte att vara fångad av följa andras förväntningar. Du har möjlighet att välja ditt liv på dina villkor. Byt ut "Jag borde" mot "Jag kan...men jag väljer att inte göra det just nu". Fyll ditt liv med det som gör dig stark, det som lyfter dig och ger dig energi. 

Det är dags att bryta sig loss nu.

Tänk på hur du använder din kropp. Den kan hjälpa dig i detta. Sätt på musik och dansa med hela kroppen. Släpp loss! Detta sänder kraftfulla signaler till ditt undermedvetna att du verkligen är fri.

All lycka